ДЕН 10 – Възхищавай се на Създателя на звездите

Ако имах не десет, а едно-единствено послание, което да предам на дъщеря си, това би било колко прекрасен приятел е бил и е Бог. Общението с Него не може да се сравни с което и да било човешко взаимоотношение. Случва се да забравя някои важни събития и разговори с хора. Не помня добре детайли и често, когато се опитвам да си спомня дадено преживяване, ми отнема много време, докато спомените започнат да изплуват. Мога да забравя много неща, но помня всеки разговор с Него до най-малкия детайл. Дълго време се питах защо, докато не започнах да забелязвам повтарящия се модел. Бог винаги държи на думата Си!

Мнозина от нас имат лош опит с взаимоотношения. За някои е започнало с родителите им, при други се е проявило в училище, на трети сърцето им е било разбито от първата любов и после втората, третата... Когато започнах да виждам този модел и приятелките ми, чийто живот минаваше в тъга по момчетата от другия клас (повярвай ми, в Б клас беше пълно със сърцеразбивачи), си казах, че не искам това да е моят живот. Мислех си: „Защо да се впечатлявам от свалячи на звезди, когато мога да се възхищавам от Онзи, Който е създал звездите?“.

Може би си стигнала до момент, в който си се отказала да изграждаш взаимоотношения, защото не искаш повече болка, но добрата новина е, че не всички взаимоотношения трябва да са такива. Повярвай ми, има толкова повече! Бог не е планирал за теб да живееш в самота! Напротив, първото нещо, което Бог даде на човека, след като го сътвори, беше „подходящ помощник“. Ако преди да имаше хора на тази планета, Бог намери подходящ помощник за човека, мислиш ли, че ще е толкова трудно да го направи за теб днес?

Бог желае да живееш живот, изпълнен с божествени взаимоотношения. Това беше Негова идея, но изпълнението ѝ за теб започва от вътре на вън. Когато живееш живот на взаимоотношение с Бог, две неща ще се променят радикално: ти и хората около теб. Ти – защото Бог ще ти напомни и ще те доведе до истинския ти образ, до онзи, който си била създадена да бъдеш, в пълния си потенциал и качества. И хората – не защото Бог ще промени тях, но защото ще промени начина, по който ти ги виждаш. За някои очите ти ще се отворят, за да видиш, че са просто свалячи на звезди. За други, че в тях има нещо повече от това, което е на повърхността. Изведнъж ще видиш, че светът ти е пълен с потенциал и възможности, защото ще започнеш да го виждаш такъв, какъвто е – пълен с хора, подходящи за теб!

Може би взаимоотношенията в живота ти са ти носили повече болка, отколкото радост, и вярата ти в хората е била разрушена. Ако се чувстваш, като че не ти е останал никой, с когото да говориш, Бог днес ти напомня, че Той все още е там – близо до теб, и желае да общува с теб, за да ти даде. Прекарай време с Него днес и поискай да ти разкрие богатството на Своето присъствие. Позволи Му да ти напомни коя си ти и да ти разкрие нови хоризонти на божествени взаимоотношения!

Защото един ден в Твоите дворове е по-желателен от хиляда други дни; предпочел бих да стоя на прага в дома на моя Бог, отколкото да живея в шатрите на нечестието. Защото Господ Бог е слънце и щит; Господ ще даде благодат и слава; няма да лиши от добро ходещите в непорочност. Господи на силите, блажен онзи човек, който се уповава на Тебе.

ПСАЛМИ 84:10-12
Слушай, Господи, гласа ми, когато викам; смили се също над мене и отговори ми. Когато Ти рече: Търсете лицето Ми, моето сърце Ти каза: Лицето Ти ще търся, Господи. Да не скриеш от мене лицето Си; да не отхвърлиш с гняв слугата Си; Ти ми стана помощ; недей ме отхвърля и недей ме оставя, Боже, Спасителю мой; защото баща ми и майка ми са ме оставили; Господ обаче ще ме прибере.
ПСАЛМИ 27:7-10