ДЕН 2 – Ти си толкова красива!

Дълги години се борех със себе си и с мисълта дали изобщо имам стойност. Опитвах се да го почувствам, да го усетя, да се събудя един ден, да се погледна в огледалото и да имам увереност. Но вместо красота виждах коса, която не харесвах, и тяло, от което се срамувах. Поглеждах другите момичета и ми изглеждаха толкова по-красиви от мен... Докато един ден осъзнах, че проблемът не е в мен, а в огледалото ми!

В този ден Бог ме попита: „Аз създавам ли грозни неща?“. Казах: „Не, Господи!“. Тогава Той ме попита: „Смяташ ли, че Аз съм грозен?“. Бях потресена и моментално отвърнах: „Разбира се, че не, Боже!“. Следващият въпрос към мен беше: „А в Словото Ми вярваш ли? Защото там пише [Битие 1:26-27], че Аз те създадох по Мой образ и подобие, и то ТВЪРДЕ ДОБРЕ. Всеки път, когато се оплакваш от себе си, ти отхвърляш Мен“. Започнах да плача силно, защото изпитвах болката на Татко. Ако един ден чуя дъщеря ми Сара да говори лоши неща за себе си, ще ме заболи много, защото ще знам, че вярва в лъжи. Очите ми започнаха да се отварят за истината и откровението на Бог за това, колко много красота има в мен, започна да прониква в съзнанието и да превзема емоциите ми, събаряйки крепост след крепост.

Аз приличам на Бог! Ти приличаш на Бог! Трябва да разбереш това правилно. Когато Бог създаде жената, Той вложи в нея желанието за красота, нуждата да се чувства уверена и да живее със самочувствие. Желанието ти не е погрешно и няма нищо нередно в теб. Защо тогава ти е толкова трудно да го видиш? Ще ти подскажа – защото гледаш в грешното огледало! Библията ни разкрива тази велика истина в Яков 1:23-24. Божието Слово е истинското огледало, което ни показва кои сме. То е свръхестествено, трансформиращо образа огледало, което отразява Онзи, Който ни е създал. Откровението за Бог ще роди в теб истинска увереност и трайно самочувствие, което няма да бъде накърнено от следващата мода или от някой човек, защото не е от този свят.

Не знам за теб, но за мен това е велика и добра новина! Той те направи ТВЪРДЕ ДОБРЕ. Стъпѝ на тази истина и не позволявай светът да те дефинира, защото накрая ще те деформира. Ако искаш да откриеш, да отстояваш и да обичаш себе си, има само един начин – просто гледай в огледалото отново и отново. Не в това на стената, а в това, което е в ръцете и в сърцето ти. Колкото повече го гледаш, толкова повече ще се влюбваш, за да осъзнаеш, че да се влюбиш в себе си е да се влюбиш в Бог!

Огледа ли се в огледалото днес? Ако не, отдели няколко минути точно сега и прекарай време в Словото на Бог. Поискай Той да ти разкрие красотата Си. Отречи се от всяка неправилна и погрешна изповед, с която си Го наранила, и Го покани да ти покаже истинския ти образ. Преди да осъзнаеш, ще започнеш да виждаш в себе си нещата, за които винаги си мечтала, защото те са били там от самото начало!

След това Бог каза: „Да сътворим човека по Наш образ, по Наше подобие; и нека властва над рибите в морето, над птиците в небето, над добитъка и над цялата земя, над всички влечуги, които пълзят по земята“. И Бог сътвори човека по Свой образ, по Божия образ го сътвори, мъж и жена ги сътвори. И Бог ги благослови с думите: „Плодете се и се размножавайте, пълнете земята и я обладавайте, и владейте над рибите в морето, над птиците в небето и над всичките живи същества, които пълзят по земята“. И Бог каза: „Ето давам ви за храна всяко растение по земята, което дава семе, и всяко дърво, което дава плод, а на всички животни по земята и на всички птици в небето, и на всяко живо същество, което пълзи по земята, давам за храна всяка зеленина и трева“. Така и стана. И Бог видя всичко, което Той създаде; и ето, то беше твърде добро. И настана вечер, настана утро – шести ден.

(БИТИЕ 1:26-31)

Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото: оглежда се, отива си и завчас забравя какъв е бил.

(ЯКОВ 1:23-24)