ДЕН 6 – В теб има повече сила, отколкото можеш да си представиш!

Ако можех да кажа това на Теодора преди 7години, може би щях да си спестя много болка и стрес. Всички минаваме през сезони и обстоятелства в живота ни, които ни карат да си мислим, че няма да успеем. Има събития, които ни се случват и ни карат да си мислим, че ще ни костват живота. Но какво би било, ако гледаме на събитията в живота ни не като че се случват на нас, а като че се случват за нас?

Лесно може да се озовеш на предела на силите си и да не виждаш изход от ситуацията, в която се намираш, но ето какво ни обещава Божието Слово. Библията ни казва, че Бог никога не допуска изпитания в живота ни, с които да не можем да се справим. Удивително! Това означава, че независимо колко трудно изглежда обстоятелството, има нещо вътре в теб – има сила, поставена там за определеното време и дадения сезон. Тя обаче не е поставена в ума ти или в плътта ти. Бог я е заровил като семе в твоя дух, което чака да роди плод.

Няма да забравя момента, когато трябваше да раждам за първи път. Мисълта, която ме връхлетя в болничната стая тогава, беше: „Няма връщане назад“. Знаех, че пред мен стои голяма доза болка, голяма доза страдание и едно голямо неизвестно, но същевременно осъзнавах и това, че то няма да изчезне – независимо дали го искам или не. Нямах опцията „Промених си мнението, прибирам се вкъщи“ или „Реших да се откажа“. Защото в моменти като този, опцията „Отказвам се“ е равносилна на смърт. Опцията беше само една!

Питам се колко пъти в живота си се извиняваме или се опитваме да се измъкнем от трудностите, заблуждавайки себе си, че ако не мислим за болката, тя ще изчезне; ако се направим, че не я виждаме, ще се почувстваме по-добре. И отлагайки трудността, ние не осъзнаваме, че опцията ни да продължим напред и да бъдем повече от победители е само една и е само напред!

Гледаш ли често в миналото, за да откриеш това, от което се нуждаеш? Искам да ти кажа, че разрешението е само едно и то е да гледаш напред. Напред има благодат. Напред има надежда. Напред има сила, която е на път да бъде родена и твоята роля не е да спреш болката, а да кооперираш с Лекаря. Да се довериш, че това, за което си мислиш, че ще те убие, всъщност е началото на нов живот!

Помисли за това обстоятелство, което стои пред теб точно сега. Но вместо да бягаш назад, визуализирай себе си от другата страна. Виж се как държиш „бебето“, за което мечтаеш. Виж се как „пускаш снимка в инстаграм от първия му рожден ден“ (образно казано). И точно сега започни да говориш думи на живот. Започни да поливаш това семе на величие в молитва и декларирай с увереност: „Аз имам сила за всичко, защото Бог е моята подкрепа! Бог държи на думата Си и изпитанието няма да ме смаже! Ставам по-силна и ще устоя докрай, защото моят Бог е с мен“.

Когато сте подложени на изпитание, помнете, че и други са били изпитани по същия начин. Но Бог държи на думата Си. Той няма да позволи изпитанието пред вас да е по-голямо, отколкото можете да понесете, и заедно с изпитанието ще ви посочи и изход, за да можете да устоите.
(1 КОРИНТЯНИ 10:13)

Защото Духът, който Бог ни даде, не ни прави плахи, а ни изпълва със сила, любов и себевладение.

(2 Тимотей 1:7)

За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепя.

(ФИЛИПЯНИ 4:13)